Seylan Çayı Nedir?

Seylan Çayı Sri Lanka’da yüksek dağ eteklerinden toplanan büyük yapraklı bir siyah çay çeşididir. Yetiştirildiği ortamın kendisine hediye ettiği enfes lezzeti ve hoş kokusu ile Seylan Çayı, ülkemiz çay tiryakilerinin favorileri arasında yer alır. Tek başına içildiğinde daha hafif bir içim deneyimi sunan bu benzersiz lezzet, dünyada en çok tüketilen “English Breakfast” çayının Assam çayı ile birlikte bileşenidir.

 

 

Seylan Çayı Nerede Yetişir?

Seylan çayının yetiştiği ülke Sri Lanka’dır. Hindistan’ın güneyinde kalan bu ülke, günümüzde bile “Ceylon” eski adıyla anılır. Sri Lanka’daki yüksek dağların eteklerinde Seylan Çayı yetişir. Çayın yetiştiği yükseklik ise çay yapraklarının rengini belirler.

Seylan Çayı Çeşitleri Nelerdir?

Seylan Çayının çeşitleri yetiştiği yüksekliğe bağlı olarak değişir. Toplamda dört farklı seçenek bulunan çayın çeşitleri şunlardır:

  • Yeşil
  • Siyah
  • Beyaz
  • Oolong

Seylan Çayı Nasıl Demlenir?

Seylan Çayının demlenişi 15 ila 20 dakikalık bir sürede gerçekleşir. Seramik ya da cam demlik içerisinde taze kaynamış içme suyunu çay yapraklarını katmanız ve yaklaşık 15 dakika beklemeniz, demlenme için yeterlidir. Alıştığımız çay lezzetini yakalamak için demleme süresi tercihe bağlı olarak uzatılabilir.

Seylan Çayı Hangi Şartlarda Saklanmalıdır?

Seylan Çayını saklamak için kuru ve serin ortamı tercih etmek gereklidir. Saklamak için en uygun sıcaklık ise 30 derece altıdır. Bahsedilen koşullarda kullanılmayan Seylan Çayı uzun süre muhafaza edilebilir.

Seylan Çayı Faydaları Nelerdir?

Seylan çayının faydaları tüketicisine, sağlıklı bir hayat sunar. Kalp sağlığından şekere kadar Seylan Çayı tüketmenin bilinen sayısız yararı bulunmaktadır. Mükemmel bir antioksidan kaynağı olan bu çay türü, beslenme programlarında bulunması gereken temel içecek türleri başında gelir. Pek çok kronik rahatsızlığa da iyi geldiği bilinen sevilen lezzetin yararları şu şekildedir:

  • Oksidatif hücre hasarının önlenmesine yardımcı olur.
  • Bazı kanser türlerine karşı koruma sağlar.
  • Kilo vermeye yardımcı olur.
  • Kalp hastalıkları riskini azaltır.
  • Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.
  • Kötü kolesterol düzeyinin düşürülmesine yardım eder.

En İyi Seylan Çayı Hangisi?

En iyi Seylan Çayı Mitenya güvencesiyle çay tiryakilerine sunuluyor. Mitenya farklı gramajda ambalajlı seçenekleri ile Seylan Çayının en saf halini tüketicilerin beğenisine sunuyor. Herhangi bir çayla harmanlanmadan tek başına içilebilecek saflıkta sunulan bu lezzet, hafif içim çay tercih edenlerin büyük beğenisini kazanıyor. Sri Lanka dağlarının eteklerinden toplanarak herhangi bir katkı içermeden paketlenen saf Seylan Çayı için Mitenya tercihinde bulunarak eşsiz lezzete en ekonomik fiyatlarda ulaşabilirsiniz.